Pečené houby s fazolovým salátem
25 min.
Ingredience
- 8kusůŽampiony čerstvé
- 90mililitrůOlej olivový
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůFazole bílé sterilované
- 60gramůCibule
- 90gramůPaprika červená
- 15gramůPetržel - nať
- 15gramůMáta
- 15mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
25 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
11 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Kloboučky hub dáme na plech, pokapeme olejem, posypeme česnekem, solíme a opepříme. Cibuli, papriku pokrájíme na plátky. Petrželku a mátu nasekáme najemno.
- 2Houby dáme péct při 200°C na 15 minut. Fazole smícháme s paprikou, cibulí, petrželkou, mátou, zbylým olejem a citronovou šťávou. Salát servírujeme společně s pečenými houbami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.