Pečené kapie s česnekovou zálivkou
25 min.
Ingredience
- 600gramůKapie
 - 3lžíceCitronová šťáva
 - 60mililitrůOlej olivový
 - 1lžícePetržel - nať
 - 3stroužkyČesnek
 - 0,25lžičkaSůl
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
19 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
140 mg
Cukr
155 mg
Postup přípravy
- 1Kapie vložíme na pečicí papír a v troubě zprudka opečeme, až slupka ztmavne. Papriky necháme zchladnout, oloupeme je, zbavíme semen, nakrájíme na silné proužky a zakapeme citronovou šťávou.
 - 2Prolisovaný česnek smícháme s olejem, drobně posekanou petrželovou natí a solí. Kapie přelijeme zálivkou a před podáváním necháme vychladit.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.