Pečené kuřecí maso se šalotkami a houbami

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1643 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
37 g
Sacharidy
240 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku ochutím solí a pepřem a obalíme v ní kuřecí maso. Maso opékáme 4 minuty na oleji na velké pánvi s vysokým okrajem dozlatova. Přeneseme do kastrolu, který se může dávat do trouby a udržujeme teplé.
  • 2
    Ve šťávě, která zůstala na pánvi, pomalu opékáme nakrájené houby a šalotky. Podlijeme kuřecím vývarem, ochutíme worcesterskou omáčkou, čerstvým zázvorem a medem, osolíme a opepříme.
  • 3
    Směsí přelijeme kuřecí maso, kastrol přikryjeme pokličkou a pečeme 1 hodinu v troubě předehřáté na 150 °C. Maso musí být velmi křehké. Přidáme jogurt a pečeme 10 minut. Pokrm podáváme horký a ozdobíme snítkou petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.