Pečené mleté bifteky s houbami
45 min.

Ingredience
- 2lžíceMléko polotučné
- 300gramůMaso mleté - mix
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůCibule
- 100gramůHouby čerstvé
- 30gramůStrouhanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusŽemle tuková
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
965 mg
Postup přípravy
- 1Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem a po chvíli vymačkáme. Přidáme mleté maso, vejce, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, očištěné, na plátky nakrájené houby, strouhanku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.
- 2Ze směsy vytvarujeme 8 tenkých bifteků. Vložíme je do pekáče propláchnutého studenou vodou, povrch poprášíme hladkou moukou a pečeme v silně vyhřáté troubě. Po chvíli bifteky obrátíme, podle potřeby podlijeme trochou vody a dopečeme.
- 3Vhodnou přílohou je bramborová kaše a zeleninový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.