Pečené ovoce s medovou omáčkou
30 min.

Ingredience
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 250mililitrůDžus jablečný
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 250gramůKompot ananasový
- 2kusyBanány
- 3lžíceMandle plátky
- 200gramůMed včelí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
16 g
Sacharidy
139 g
Vláknina
6 g
Cukr
75 g
Postup přípravy
- 1Mouku, jablečnou šťávu, žloutky a špetku soli rozkvedláme a přidáme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Ananas necháme okapat, oloupané banány nakrájíme podélně na kousky a oloupané jablko zbavené jádřince nakrájíme na silnější plátky.
- 3Ovoce namáčíme v připraveném těstíčku a každý kousek zvlášť usmažíme v rozpáleném oleji. Vyjmeme a necháme chvíli na papírové utěrce.
- 4Na pánvi nasucho opečeme mandlové lupínky. Přidáme med a necháme jej rozpustit.
- 5Usmažené ovoce pokapeme medovou omáčkou s mandlovými lupínky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.