Pečené provensálské brambory
40 min.

Ingredience
- 1hrstPetržel - nať
- 3lžíceOcet vinný
- 2lžičkyCitronová kůra
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 165mililitrůOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 6kusůBrambory
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
27 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
60 mg
Postup přípravy
- 1V menším hrnci smícháme česnek, ocet, citrónovou kůru, pepř a sůl.
- 2Přivedeme směs k varu a 2 minuty zvolna vaříme.
- 3Odstavíme a zašleháme do ní 125ml oleje.
- 4Ve dvou větších hrncích rozehřejeme zbylý olej, aby byl horký, ale neprskal.
- 5Přidáme v jedné vrstvě brambory a pečeme 15 minut za stálého obracení, dokud nejsou měkké a nezezlátnou.
- 6Brambory dáme na mísu, přelijeme česnekovou směsí a posypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.