Pečené provensálské brambory

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
27 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
60 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V menším hrnci smícháme česnek, ocet, citrónovou kůru, pepř a sůl.
  • 2
    Přivedeme směs k varu a 2 minuty zvolna vaříme.
  • 3
    Odstavíme a zašleháme do ní 125ml oleje.
  • 4
    Ve dvou větších hrncích rozehřejeme zbylý olej, aby byl horký, ale neprskal.
  • 5
    Přidáme v jedné vrstvě brambory a pečeme 15 minut za stálého obracení, dokud nejsou měkké a nezezlátnou.
  • 6
    Brambory dáme na mísu, přelijeme česnekovou směsí a posypeme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.