Pečené sardinky ochucené
40 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl mořská
 - 1kusCitrony
 - 500gramůSardinka obecná
 - 6stroužkůČesnek
 - 5lžicOlej olivový
 - 3lžíceStrouhanka
 - 1lžíceBazalka
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
22 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
377 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a vykuchané sardinky vykostíme, omyjeme a podélně rozřízneme.
 - 2Oloupané stroužky česneku prolisujeme, čerstvou bazalku opláchneme, okapeme a nasekáme najemno. Obě přísady vmícháme do strouhanky.
 - 3Sardinky posypeme česnekovou strouhankou, pokapeme olejem a ochutíme solí. Vložíme je na plech a pečeme v troubě předehřáté na 175°C asi 15 minut.
 - 4Omytý a osušeý citron nakrájíme na kolečka a hotový pokrm jím zdobíme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.