Pečené telecí ledviny
150 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyTelecí ledviny
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceOlej z pšeničných klíčků
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 50gramůEstragon
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 125mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
18 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 250 °C. Omyté a osušené maso osolíme a opepříme. Opečeme je ze všech stran na pekáči.
- 2Oškrábeme mrkev, petržel, celer a zeleninu nakrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a pokrájíme na kousky.
- 3Zeleninu včetně cibule přidáme k masu a vložíme k němu ještě estragon.
- 4Zalijeme maso vývarem a vínem, vložíme do trouby a 20 minut pečeme.
- 5Ztlumíme teplotu v troubě na 180 °C. Obrátíme maso a pečeme ještě 90 minut. Během pečení maso několikrát obrátíme a poléváme šťávou. Nakonec hotové maso vyjmeme a necháme odpočívat.
- 6Přes síto přecedíme vzniklou šťávu a ještě ji povaříme, potom necháme šťávu odpařit, aby zhoustla. Maso přelijeme šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.