Pečený hovězí nebo telecí jazyk se sardelemi

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
155 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
908 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jazyk očistíme a spolu s očištěnou zeleninou a cibulí uvaříme. Jakmile je jazyk uvařený, vložíme jej nachvilku do studené vody a oloupeme. Oloupaný jazyk nakrájíme na plátky, které vyskládáme do zapékací mísy. Plátky potřeme sardelovým máslem smíchaným s namočenou prolisovanou žemlí a necháme péct cca 1/2 hodiny.
  • 2
    Na závěr jazyk zalijem šálkem smetany a necháme ještě chvilku zapéct. Dle potřeby zakapeme citrónovu šťávou.
  • 3
    Jako přílohu podáváme těstoviny anebo nočky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.