Pečený hovězí nebo telecí jazyk se sardelemi
50 min.

Ingredience
- 50gramůPetržel kořen
- 3kusySardelové řezy
- 1decilitrZakysaná smetana
- 1kusHovězí jazyk
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1kusŽemle tuková
- 50gramůCeler bulvový
- 1kusCitrony
- 50gramůMrkev kořen
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
155 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
908 mg
Postup přípravy
- 1Jazyk očistíme a spolu s očištěnou zeleninou a cibulí uvaříme. Jakmile je jazyk uvařený, vložíme jej nachvilku do studené vody a oloupeme. Oloupaný jazyk nakrájíme na plátky, které vyskládáme do zapékací mísy. Plátky potřeme sardelovým máslem smíchaným s namočenou prolisovanou žemlí a necháme péct cca 1/2 hodiny.
- 2Na závěr jazyk zalijem šálkem smetany a necháme ještě chvilku zapéct. Dle potřeby zakapeme citrónovu šťávou.
- 3Jako přílohu podáváme těstoviny anebo nočky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.