Pečený kapr s kmínem a salátem
55 min.
Ingredience
- 4kusySalát hlávkový
 - 1lžičkaSůl
 - 2lžičkyKmín celý
 - 100gramůMáslo čerstvé
 - 800gramůKapr obecný
 - 2kusyCitrony
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
33 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
6 g
Cukr
79 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného kapra omyjeme a osušíme. Půlku omytého citronu nakrájíme na plátky, kůži kapra nařízneme a do řezů vkládáme připravené plátky. Rybu osolíme a posypeme kmínem.
 - 2Pekáček vymažeme máslem, vložíme kapra a nakrájené máslo. Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 30 minut. Během pečení kapra přeléváme výpekem nebo vodou.
 - 3Na talíře upravíme omyté listy salátu a přidáme kolečka citronu. Na listy položíme porce kapra a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.