Pečený losos s liškami
65 min.
Ingredience
- 800gramůFilety z lososa atlantického
 - 2lžičkySůl
 - 1,5lžičkyPepř citronový
 - 1lžičkaZázvor mletý
 - 250gramůLišky čerstvé
 - 200gramůPórek
 - 200gramůMrkev kořen
 - 100gramůCeler bulvový
 - 200gramůSýr Čedar
 - 1,5decilitrySmetana jihočeská zakysaná15%
 - 1lžičkaHořčice
 - 2lžíceMáslo čerstvé
 - 1lžičkaPepř bílý
 - 5lžicOlej slunečnicový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
34 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a osušíme filety mořského lososa. Lososa osolíme a opepříme citronovým pepřem a zázvorem.
 - 2Očištěné lišky omyjeme, osušíme a rozkrájíme na menší kusy. Maličké plodnice necháme vcelku. Očistíme a omyjeme pórek, mrkev, celer a nakrájíme na tenké nudličky. Sýr Čedar nahrubo nastrouháme. V zakysané smetaně rozmícháme lžičku hořčice.
 - 3V pánvi rozpálíme olej s máslem a zeleninu zprudka restujeme 3-4 minuty. Vyjmeme ji a na zbylém omastku restujeme 2 minuty lišky. Ochutíme je bílým pepřem, solí, promícháme a vyjmeme z pánve.
 - 4Zapékací misku vymažeme 2 lžícemi slunečnicového oleje. Na dno položíme plátky lososa, na každý plátek rozdělíme lišky se zeleninou, směs zalijeme rozšlehanou zakysanou smetanou. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
 - 5Mísu s lososem dáme de předem vyhřáté trouby na 250°C. Pečeme při 200°C přibližně 20 -25 minut.
 - 6Lososa se zeleninou rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.