Pečený mořský okoun
25 min.

Ingredience
- 2kusyOkouník mořský
- 2kusyCibulka jarní
- 2lžičkyZázvor mletý
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceSherry brandy
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
7 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
485 mg
Cukr
224 mg
Postup přípravy
- 1Dvojitou fólii si připravíme a lehce potřeme olejem, aby se do ní daly zabalit ryby. Vykuchanou rybu položíme doprostřed a rozevřeme břišní dutinu, naplníme ji zázvorem, nakrájenou jarní cibulkou a stroužkem česneku. Zalijeme sherrym, osolíme a opepříme.
- 2Zavřeme břišní dutiny ryb a dáme je vedle sebe. Fólii přehneme přes ryby pevně a spojíme kraje fólie. Okraje přehneme a zmáčkneme.
- 3V rozehřátém grilu pečeme 15 minut, jednou otočíme. Poté sundáme fólii a rybu nakrájíme na 3 kusy.
- 4Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.