Pečený pórek s jarní cibulkou
25 min.
Ingredience
- 1kusPórek
 - 10kusůCibulka jarní
 - 3lžíceOlej olivový
 - 1stroužekČesnek
 - 1špetkaSůl
 - 1lžíceCitronová šťáva
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
113 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulky i s natí a pórek opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Česnek oloupeme a prolisujeme.
 - 2Okapaný pórek a cibulky nakrájíme na větší kousky, které osolíme, potřeme olejem smíchaným s prolisovaným česnekem a rozložíme do zapékací mísy.
 - 3Mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a zeleninu pečeme přibližně 10 až 15 minut. Upečená má být místy osmahnutá až dozlatova.
 - 4Pečený pórek s cibulkou přendáme na servírovací talíře, pokapeme citronovu šťávou a mírně vychladlé podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.