Pekařská polévka
50 min.

Ingredience
- 10gramůPetržel - nať
- 1gramMuškátový květ
- 15gramůPolévkové koření
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůStrouhanka
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůSůl
- 50gramůCeler bulvový
- 50gramůPetržel kořen
- 2litryVývar z hovězích kostí
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůMrkev kořen
- 200gramůŽemle tuková
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
27 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
610 mg
Postup přípravy
- 1Vývar z hovězích kostí převaříme.
- 2V míse utřeme máslo a vejce, přidáme namočenou a vymačkanou žemli, strouhanku, prosátou mouku, muškátový květ, pepř a sůl.
- 3Vše dobře propracujeme a tvarujeme knedlíčky, které na tuku dozlatova osmažíme.
- 4Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Ve vývaru ji uvaříme doměkka.
- 5Polévku dochutíme polévkovým kořením a osolíme.
- 6Před podáváním do polévky vkládáme smažené žemlové knedlíčky a nakrájenou petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.