Pěna z bezinkového sirupu
16 min.
Ingredience
- 1gramAgar
 - 3kusyVejce slepičí
 - 60gramůCukr moučkový
 - 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
 - 100mililitrůZakysaná smetana
 - 100mililitrůSirup bezinkový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 mg
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Do rendlíku nalijeme bezinkový sirup, přidáme agar a zahřejeme, aby se agar rozpustil. Do misky vložíme žloutky, přisypeme cukr a utřeme. Přilijeme sirup s agarem, zakysanou smetanu a promícháme. Z bílků vyšleháme sníh, který opatrně přimícháme s bezinkové směsi. Ze smetany vyšleháme šlehačku a také ji opatrně zamícháme do bezinkové směsi. Vzniklou pěnu nalijeme do mističek, a poté dáme do lednice na 2 hodiny ztuhnout.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.