Pěna z marsaly
15 min.

Ingredience
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 75gramůCukr krupice
- 150mililitrůVíno Marsala
- 70gramůPiškoty cukrářské
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
117 mg
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Žloutky a cukr vyšleháme do pěny, pak přidáme marsalu. Znovu šleháme. Vložíme misku na pánev s horkou vodou tak, aby se jí nedotýkala. Za stálého šlehání mírně zahřejeme, až je pěna hustá a krémová a vytváří špičky. Sejmeme ze sporáku a šleháme do chladnutí. Nalijeme do 6 skleněných misek a podáváme s piškoty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.