Penne s cherry rajčaty
40 min.
Ingredience
- 500gramůRajčata Cherry
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 3lžíceOlej olivový jedlý
- 90gramůSýr Parmezán
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- 400gramůTěstoviny Penne
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
13 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Opláchneme rajčátka, rozkrojíme a polovinu jich zbavíme semínek. Dužninu bez semínek nakrájíme na kostičky. Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno. V hrnci rozpálíme olivový olej, nejprve necháme zesklovatět cibuli s česnekem, potom přidáme nakrájená rajčata. Dle chutí osolíme a opepříme. Při mírné teplotě necháme provařit asi 10 minut.
- 2Ve velkém hrnci přivedeme k varu alespoň 4 l osolené vody, vhodíme penne a uvaříme na skus podle návodu na obalu. Připravíme síto, slijeme, necháme krátce okapat a vrátíme do hrnce.
- 3Zbylá rajčátka nakrájíme na osminy a přidáme do rajčatové omáčky, kterou poté přihřejeme, případně dochutíme solí a pepřem. Nastrouháme 50 g parmazánu a spolu s omáčku vmícháme do těstovin v hrnci. Za použití škrabky na brambory vyrobíme ze zbývajícího parmazánu ozdobné hoblinky. Těstoviny s omáčkou rozdělíme na nahřáté talíře, ozdobíme parmazánovými hoblinkami a rozmarýnem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.