Penne s krevetami

34 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
8 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
542 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme dle návodu, nesmí být převařené.
  • 2
    Papriku očistíme, vyjmeme semínka a nasekáme nahrubo. Česnek oloupeme a nasekáme najemno, cuketu omyjeme a podélně nakrájíme na plátky.
  • 3
    Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme vyloupané krevety bez střívka a dusíme je asi 3–5 minut, dokud nezrůžoví. Pak je z pánve vyjmeme a necháme v teple.
  • 4
    Do výpeku v pánvi přidáme česnek a papriku, dusíme 3 minuty, pak přidáme cuketu a většinu bazalky a dusíme ještě 3 minuty. Krevety vrátíme do pánve a vše prohřejeme. Osolíme a opepříme.
  • 5
    Okapané těstoviny dáme do mísy, lehce vmícháme krevetovou směs, posypeme nastrouhaným parmezánem, ozdobíme lístky bazalky a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.