Penne s mascarpone
30 min.
Ingredience
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůFazole červené sterilované
- 100gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 15gramůKoriandr čerstvý
- 100gramůMascarpone
- 20mililitrůOlej olivový extra panenský
- 20gramůSůl
- 350gramůTěstoviny penne
- 3500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
15 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Nakládané fazole a kukuřici scedíme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek posekáme najemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, orestujeme, přidáme fazole s kukuřicí, podusíme 3 minuty, přimícháme mascarpone, posekaný koriandr, osolíme, opepříme, prohřejeme a odstavíme. Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.