Penne v krému ze sýru a klobásy
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 15gramůFenykl obecný
 - 400gramůTěstoviny Penne
 - 80mililitrůOlej olivový
 - 5gramůSůl
 - 5gramůPepř černý mletý
 - 1kusČekanka
 - 40mililitrůMléko polotučné
 - 250gramůSýr Gouda 30%
 - 150gramůKlobása - Čabajka
 - 1stroužekČesnek
 - 4litryVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
931 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
50 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nasekáme cibuli, krátce ji podusíme na oleji. Přidáme k předem rozmačkaným fenyklovým semínkům. Omyjeme čekanku, odstraníme tvrdou bílou část a najemno pokrájíme.
 - 2Oloupeme klobásu, najemno nasekáme, orestujeme na pánvi s podušenou cibulí, abychom odstranili přebytečný tuk. Přidáme rozmačkaný neoloupaný česnek. Podusíme 1 minutu a přidáme čekanku.
 - 3Podusíme dalších 5 minut, průběžně zaléváme mlékem, osolíme a opepříme.
 - 4Uvaříme penne, scedíme, smícháme s krémovou čekankovou omáčkou a přidáme sýr nakrájený na malé kostičky, jež se v těstovinách roztaví.
 - 5
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.