Perkelt z vepřového masa
80 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceVíno bílé
- 3lžíceOlej stolní
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 500gramůVepřové maso libové
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
27 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
444 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso odblaníme, odstraníme šlachy a nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme maso, osolíme, mírně podlijeme a dusíme.
- 2Když je maso poloměkké, přidáme protlak, víno, podlijeme vývarem nebo vodou a přikryté dusíme doměkka.
- 3Nakonec přidáme papriku rozpuštěnou v teplém oleji, zamícháme a krátce povaříme.
- 4Podáváme s brambory, rýží a zeleninovým salátem.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.