Perníčky-preclíky
40 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
 - 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 90gramůMáslo čerstvé
 - 200gramůMed včelí
 - 1lžičkaKypřicí prášek do perníku
 - 160gramůCukr moučkový
 - 1lžičkaSoda jedlá
 
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Rozpuštěný med smícháme s cukrem a práškem do perníku, do směsi vmícháme máslo, 2 vejce, mouku a jedlou sodu.
 - 2Zaděláme těsto které necháme přes noc odpočinout.
 - 3Z těsta vyválíme váleček ze kterého ukrajujeme vždy stejné kousky ze kterých stočením vytvarujeme preclíky.
 - 4Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem dále od sebe a každý preclík potřeme rozšlehaným vejcem.
 - 5Po upečení necháme vychladnout a namáčíme do čokoládové polevy, necháme zaschnout.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.