Perníčky se sádlem
40 min.
Ingredience
- Rumová náplň [61462]
- 120gramůMáslo čerstvé
 - 2lžíceRum
 - 2kusyVaječný žloutek slepičí
 - 120gramůCukr moučkový
 
 - Těsto
- 100gramůMouka žitná bílá
 - 2kusyVejce slepičí
 - 1lžíceSádlo škvařené
 - 2lžíceMed včelí
 - 1lžíceKoření perníkové
 - 2lžíceRum
 - 0,25lžičkaSoda jedlá
 - 160gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 120gramůCukr moučkový
 
 - 100gramůČokoláda na vaření
 
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Prosátou mouku smícháme v míse s cukrem a perníkovým kořením.
 - 2Sádlo zahřejeme v kastrůlku a promícháme s medem, vejci a jedlou sodou. Přilijeme rum a směs nalijeme do mísy s moukou. Vše dobře propracujeme a vzniklé těsto necháme do druhého dne odpočinout v chladu.
 - 3Těsto rozválíme na plát, ze kterého vykrajujeme středně velká kolečka. U poloviny koleček vykrojíme střed.
 - 4Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut - zvlášť pečeme celá kolečka a zvlášť vykrojeá, protože doba pečení je u vykrojených kratší.
 - 5Upečené celé perníčky potřeme rumovou náplní a přiklopíme vykrojeným kolečkem namočeným v rozpuštěné čokoládě.
 - 6Rumová náplň [61462]:
 - 7V míse třeme máslo s cukrem a se žloutky do pěny.
 - 8Ke směsi potom postupně za stálého šlehání přiléváme rum. Náplň má být hladká, jemná.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.