Perník na plech
55 min.
Ingredience
- 50gramůMandle
 - 200gramůCukr krupice
 - 200gramůMed včelí
 - 2kusyVaječný žloutek slepičí
 - 1lžíceRum
 - 1kusKypřicí prášek do perníku
 - 1špetkaCitronová kůra
 - 1špetkaPomerančová kůra
 - 1kusCukr vanilka
 - 30gramůHrozinky
 - 50gramůOřechy vlašské
 - 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 250gramůMouka pšeničná hrubá
 - 0,06litrMléko polotučné
 
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
3 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1V mléce rozmícháme vejce, přidáme vlažný med a zaděláme jím všechny suché přísady. Těsto necháme přes noc odpočinout.
 - 2Druhý den těsto rozetřeme na pečicím papírem vyložený plech ve vrstvě vysoké asi 2cm. Upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova - asi 30 minut.
 - 3Vychladlý perník polijeme čokoládovou polevou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.