Perník na pomeranči
85 min.
Ingredience
- 3lžíceMarmeláda meruňková
 - 2lžíceMáslo čerstvé
 - 200gramůČokoláda na vaření
 - 335gramůCukr krupice
 - 125mililitrůMed včelí
 - 250mililitrůSirup javorový
 - 2lžíceKakao - prášek
 - 1lžičkaHřebíček mletý
 - 2lžíceSkořice mletá
 - 3lžičkyKypřicí prášek do pečiva
 - 375mililitrůMléko - podmáslí
 - 1lžícePomerančová šťáva
 - 225gramůMouka polohrubá
 - 1lžičkaTresť vanilková
 
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
2 g
Cukr
48 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku, prášek do pečiva, skořici, hřebíček, zázvor a kakao. Směs opatrně promícháme se směsí sirupu, medu, cukru, podmáslí a vanilkového extraktu.
 - 2Vypracujeme těsto, které pečeme ve formě v předehřáté troubě na 170 stupňů C asi 70 minut.
 - 3Po upečení a vychladnutí perník překlopíme na tác. Potom jej namažeme marmeládou a směsí z čokolády a másla z vodní lázně smíchanými s pomerančovou šťávou. Vše rovnoměrně rozetřeme.
 - 4Můžeme ozdobit šlehačku a čokoládovou kůrou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.