Pestré závitky
60 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
 - 100gramůSalám uherský
 - 30gramůMáslo čerstvé
 - 200gramůMrkev kořen
 - 200gramůSýr Eidam cihla 40%
 - 2lžícePažitka
 - 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
 - 2decilitryVíno bílé
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1002 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
43 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
591 mg
Postup přípravy
- 1Omyté, osušené řízky naklepeme a posolíme. Očištěnou mrkev jemně nastrouháme, pažitku nakrájíme nadrobno. Řízky posypeme vrstvou mrkve, dále vrstvou pažitky a doprostřed vložíme kousek sýra zabalený do uherského salámu.
 - 2Takto připravené plátky srolujeme, ovážeme nití a ze všech stran opečeme, poté zalijeme bílým vínem a na mírném ohni dusíme doměkka. Pokud je potřeba, přidáme v průběhu vaření ještě trochu vína.
 - 3Nakonec zahustíme smetanou, případně dokořeníme. Závitky podáváme rozkrojené, aby vynikla barevnost, přelijeme je omáčkou a podáváme s jakoukoliv přílohou (brambory, těstoviny, rösti).
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.