Pestrý syrový salát
15 min.
Ingredience
- 3kusyKedlubna
 - 4kusyKarotka
 - 4lžíceCitronová šťáva
 - 1špetkaCukr krupice
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1špetkaSůl
 - 1lžičkaKřen
 - 6lžicOlej slunečnicový
 - 2kusyKopr čerstvý
 - 1hrstBaby špenát
 - 1lžícePažitka
 - 1lžícePetržel - nať
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Kedlubnu oloupeme, malé lístečky opereme, osušíme a nasekáme. Kedlubnu nastrouháme, oškrábané karotky rovněž.
 - 2Brutnák, kopr, pažitku a petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme na drobno.
 - 3Na zálivku promícháme citrónovou šťávu, cukr, sůl, pepř a nastrouhaný křen. Postupně přiléváme olej, na závěr přidáme nasekané bylinky.
 - 4Salát dáme na mísu, přelijeme zálivkou a ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.