Piccata al limone
45 min.
Ingredience
- 480gramůTelecí kýta
 - 24gramůMáslo čerstvé
 - 80mililitrůVíno bílé
 - 36mililitrůCitronová šťáva
 - 6gramůPetržel - nať
 - 16gramůKapary
 - 12gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 250mililitrůVývar drůbeží
 - 12mililitrůOlej olivový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
13 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
194 mg
Cukr
408 mg
Postup přípravy
- 1Maso naklepeme a lehce zaprášíme moukou. Osmažíme na rozehřátém oleji s máslem a dáme stranou.
 - 2Do výpeku od smaženého masa přilijeme víno a necháme vyvařit do hustší šťávy. Poté přilijeme vývar a opět vaříme do vyvaření a zhoustnutí omáčky.
 - 3Do omáčky přidáme citronovou šťávu a kapary, dosolíme, opepříme a vložíme nazpět maso, které necháme chvíli prohřát.
 - 4Podáváme posypané sekanou petrželí a kapary.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.