Piemontese noky
40 min.

Ingredience
- 75gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceOlej olivový
- 60gramůMáslo čerstvé
- 175gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1,5decilitryOmáčka hnědá univerzální (UHO)
- 450gramůBrambory vařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
31 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme teplé šťouchané brambory s moukou. Přidáme mouku se špetkou kypřícího prášku a vajíčko, žloutky, osolíme, opepříme a promícháme těsto.
- 2Z těsta uždibujeme malé kousky a v dlaních je vyválíme, abychom vytvořili malé kuličky o velikosti ořechu. Zmáčkneme je vidličkou, aby byly placaté a ve tvaru válečku.
- 3Přivedeme osolenou vodu k varu v hrnci, přidáme noky, vlijeme olej a povaříme 10 minut.
- 4Ve velké pánvi smícháme omáčku a máslo. Přisypeme postupně strouhaný parmezán.
- 5Noky vyndáme z hrnce, promícháme s omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.