Pikantní hovězí
85 min.

Ingredience
- 2lžičkySolamyl - bramborový škrob
- 225gramůHovězí maso zadní
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaBadyán
- 2lžíceOlej rostlinný
- 6kusůCibulka jarní
- 1lžíceSherry brandy
- 0,25lžičkaChilli omáčka
- 1,5decilitryVoda pitná
- 2lžíceOmáčka sójová
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
11 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso nakrájíme na nudličky a dáme na talíř. V misce smícháme rozetřený česnek, 1 lžíci sójové omáčky a badyán. Nudličky přelijeme směsí z misky a promícháme, aby se směsí pokryly. Talíř přikryjeme a necháme marinovat hodinu v lednici.
- 2Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme pokrájené jarní cibulky. Vyndáme je a necháme okapat. Do woku přidáme hovězí nudličky i s marinádou a smažíme za stálého míchání. Dáme zpět jarní cibulky a přidáme sherry, chilli omáčku, sójovou omáčku a 2/3 vody.
- 3Smícháme solamyl se zbytkem vody a směs vmícháme do woku. Přivedeme k varu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne.
- 4Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.