Pikantní hříbková polévka
40 min.
Ingredience
- 70gramůHříbky čerstvé
 - 30gramůLišky čerstvé
 - 1kusPórek
 - 1kusCibule lahůdková
 - 500mililitrůVoda pitná
 - 1kusChilli paprička
 - 2kusyBrambory
 - 1kusRajčata
 - 1lžičkaOlej slunečnicový
 - 1lžičkaMáslo čerstvé
 - 2špetkyKmín celý
 - 0,25lžičkaSůl
 
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté hříbky a lišky pokrájíme na menší kousky. Pórek s lahůdkovu cibulkou očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Malou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a pak ji nakrájíme na velmi tenké nudličky. Oloupané a omyté malé brambory pokrájíme na kostky. Malé omyté rajče rozkrojíme na poloviny.
 - 2V kastrólu na rozehřátém oleji a másle zpěníme cibulku s 1/2 pórku. Pak přidáme houby, kmín, sůl, chilli papričku, brambory, rajče a polévku přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu a pomalu vaříme 15-20 minut do doby, až budou brambory měkké. Nakonec do polévky zamícháme zbytek pórku, necháme ho necelou 1 minutu vařit, polévku dochutíme a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.