Pikantní jihoafrické bobotie
60 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
 - 2kusyCibule
 - 500gramůJehněčí maso
 - 20mililitrůCitronová šťáva
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaChilli paprička
 - 1špetkaKari koření
 - 1kusVejce slepičí
 - 250mililitrůMléko polotučné
 - 1krajícChléb pšeničný (bílý)
 - 1lžíceHrozinky
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
22 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nalijeme 200 ml mléka a necháme v něm rozmočit krajíc chleba. Rozpálíme olej na pánvi a nadrobno nakrájenou cibuli s kousky jehněčího masa smažíme cca 5 minut.
 - 2Z rozmočeného krajíce vymačkáme přebytečné mléko a kousky přidáme do pánve s masem a 3 minuty smažíme. Poté přidáme sůl, pepř, chilli, kari a rozinky dle vlastní chuti. Přidáme ještě citronovou šťávu a vše přendáme do zapékací mísy.
 - 3Stranou si v misce smícháme zbylé mléko a vejce. Pořádně rozšleháme a přidáme špetku soli a pepře na dochucení.
 - 4Obsah zapékací mísy opět zamícháme a přelijeme vaječnou směsí, kterou jsme si právě vytvořili. Na závěr už jen dáme zapéct do předehřáté trouby na 200°C na 20 minut.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.