Pikantní nudličky z telecí kýty
35 min.
Ingredience
- 800gramůTelecí kýta
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1špetkaSůl
 - 2lžíceMouka pšeničná hladká
 - 2lžíceMáslo čerstvé
 - 2kusyCibule
 - 300gramůŽampiony čerstvé
 - 1,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 2decilitryVoda pitná
 - 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
 - 4lžíceOlej olivový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
27 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Telecí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky, které opepříme, osolíme a promícháme s moukou.
 - 2V pánvi rozehřejeme olej a nakrájené maso v něm za stálého míchání prudce ze všech stran opečeme. Pak ho vyjmeme do mísy a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.
 - 3Ve zbylém oleji v pánvi osmažíme nakrájenou cibuli a žampiony, přilijeme pivo s trochou vody a přikryté krátce dusíme. Pak do pánve přilijeme smetanu a za stálého míchání dusíme, až omáčka zhoustne. Do omáčky vrátíme osmažené maso, vše zjemníme přimícháním másla, osolíme a prohřejeme. Maso s žampiony a omáčkou rozdělíme na servírovací talíře a podáváme se smaženými bramborovými hranolky.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.