Pikantní pečené houby
50 min.
Ingredience
- 500gramůHouby čerstvé
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaMajoránka
- 2lžičkyVegeta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrVoda pitná
- 1decilitrVíno bílé
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaPažitka
- 0,25kusBujón hovězí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
197 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zapékací mísu vymažeme máslem a dno pokryjeme očištěnými, na plátky nakrájenými houbami.
- 2V pánvi rozpustíme máslo a přidáme nasekanou pažitku, majoránku, pepř, nasekaný česnek a koření. Chvíli podusíme a zalijeme vodou s bujónem a vínem. Necháme prohřát a zašleháme zakysanou smetanu.
- 3Omáčku nalijeme na houby a pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.