Pikantní sekaná
50 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
 - 3lžíceOlej olivový
 - 700gramůMaso mleté - mix
 - 4kusyCibule červená
 - 3kusyPaprika žlutá
 - 100gramůCeler řapíkatý
 - 2lžíceKapary sterilované
 - 100gramůProvensálské koření
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř cayenský
 - 1špetkaPaprika mletá sladká
 - 1špetkaKmín drcený
 - 1lžičkaTuk rostlinný
 - 2lžíceMáslo čerstvé
 - 300gramůRajčata
 - 125mililitrůHovězí vývar základní
 - 1špetkaCukr krupice
 - 1šálekPetržel - nať
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
818 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
66 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme, očištěné a jadérek zbavené papriky pokrájíme na kostičky, očištěný celer pokrájíme také na kostičky. Kapary necháme okapat, nasekáme na drobno. Připravené ingredience vložíme na rozehřátý olej a restujeme čtyři minuty.
 - 2Maso okořeníme, přidáme vajíčko, orestovanou zeleninu a vypracujeme těsto. Rozložíme do silně vymaštěné zapékací mísy, povrch poklademe plátky másla a upečeme v rozehřáté troubě na 180°C po dobu 20 minut.
 - 3Mezitím nakrájíme rajčata, vložíme do vroucího vývaru, mírně osolíme, opepříme a trochu osladíme. Poté je rozetřeme na pečeni.
 - 4Petrželku omyjeme, osušíme a nadrobno rozsekáme. Polovinou posypeme pečeni, pečeme ještě 5 minut.
 - 5Hotovou sekanou nakrájíme na plátky, ozdobíme zbylou petrželkou a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.