Pikantní sýrový nákyp
30 min.

Ingredience
- 250gramůSýr Čedar
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 1lžičkaHořčice
- 60gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
32 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
53 mg
Cukr
712 mg
Postup přípravy
- 1K žloutkům přidáme hořčici, sůl, pepř a vše utřeme do pěny. Přimícháme nastrouhaný sýr a zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Směs nalijeme do 5 zapékacích misek vymazaných máslem, povrch posypeme nastrouhaným Eidamem a ve středně vyhřáté troubě zapékáme 8 - 10 minut, až nákyp nabyde.
- 3Ihned podáváme v zapékacích miskách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.