Pikantní telecí řízky
40 min.

Ingredience
- 0,25litrZakysaná smetana
- 500gramůTelecí kýta
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
20 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
68 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, nařízneme na okrajích, naklepeme a osolíme. Po obou stranách je mírně poprášíme moukou.
- 2V kastrole rozehřejeme máslo a řízky po obou stranách opečeme. Přidáme nasekaný česnek a dusíme téměř doměkka.
- 3Nakonec přilijeme do šťávy smetanu smíchanou s moukou a ještě asi 5 minut povaříme.
- 4Podáváme s noky, těstovinami, bramborami nebo s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.