Pikantní vajíčkový salát se sterilovanou zeleninou
25 min.

Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 430gramůZeleninová směs mexická - Bonduel
- 1kusJablka
- 1kusCibule
- 150gramůHellmann's Majonéza originál
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžícePetržel kudrnka
- 4kusyPečivo pšeničné jemné tukové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
46 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 16 vajec dáme do malého kastrolku, zalijeme 5 dl vody a uvaříme je natvrdo. Vaříme 10 minut, pak je zchladíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy.
- 2Sterilovanou zeleninovou směs fazolí s kukuřicí scedíme a necháme okapat.
- 3Omyté jablko rozkrájíme, zbavíme jadřince, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na kostičky.
- 4Vše v jedné míse promícháme, přidáme majonézu, dochutíme solí a cukrem.
- 5Salát podáváme vychlazený, ozdobený lístky omyté petrželky a s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.