Pikantní zadělávaná tykev
45 min.
Ingredience
- 500gramůTykev
 - 2kusyPaprikové lusky čerstvé
 - 1lžičkaSolamyl
 - 1špetkaCukr krupice
 - 4lžíceOlej olivový
 - 1lžičkaKmín římský
 - 1decilitrVoda pitná
 - 0,5lžičkaSůl
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
96 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z tykve vydlabeme vnitřek a potom ji nakrájíme na kousky.
 - 2Lžičku kmínu upražíme a roztlučeme na prášek. Škrob smícháme se lžící vody.
 - 3Tykev, očištěné a jemně nakrájené papriky a cukr dusíme na rozpáleném oleji 10 minut. Zalijeme trochou vody, osolíme a dusíme na mírném ohni, až zelenina změkne. Přidáme škrob rozmíchaný ve vodě a povaříme ještě 5 minut.
 - 4Hotový pokrm poprášíme roztlučeným kmínem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.