Pikantní zapečené brambory s kysaným zelím

70 min.
Slovensko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
26 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Syrové brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Plátky z uzené šunky rozkrájíme na poloviny. Dvě očištěné cibule a kousek pórku pokrájíme na tenká kolečka. Omytou malou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme ji na velmi tenké proužky. Troubu si předehřejeme na 190°C.
  • 2
    Pekáček vytřeme olejem. Na dno poklademe 1/3 plátků brambor, osolíme je, posypeme kmínem a špetkou pepře. Na ně poklademe plátky z jedné cibule, 1/2 pórku, 1/2 pokrájené šunky, 1/2 kysaného zelí a 1/2 pokrájené chilli papričky. Tento postup opakujeme, poslední vrstva bude z brambor, kterou přelijeme zakysanou smetanou.
  • 3
    Pekáček s brambory zakryjeme poklicí nebo alobalem, vložíme do středu trouby a pečeme je přibližně 40-50 minut, až povrch bude dozlatova upečený a okraje budou mít zlatohnědou barvu a budou křupavé.
  • 4
    Teplé brambory se zelím dáme na talíře a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.