Pikantní zvěřinový bujon

145 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
10 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce si rozmícháme 3 lžíce rybízového želé s 1 lžicí brusinkové marmelády, l lžicí pomerančové šťávy a 2 lžícemi portského vína. Ovocnou směs vymícháme a přidáme ji do 1 litru čistého vařícího zvěřinového bujonu a vše pomalu vaříme 10 minut. Dochutíme solí.
  • 2
    Řeřichu omyjeme a drobně pokrájíme.
  • 3
    Bujon podáváme posypaný řeřichou.
  • 4
    Zvěřinový bujon [28678]:
  • 5
    Mrkev, celer, petržel a zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky.
  • 6
    Omyjeme po dvou snítkách petrželovou a celerovou nať (asi 80 g). Cibule očistíme z vrchní slupky, omyjeme a rozkrojíme na poloviny.
  • 7
    V pánvi na olivovém oleji cibule opečeme po rozkrojené straně dozlatova.
  • 8
    Maso ze zvěřiny a kosti omyjeme, maso pokrájíme na kusy a dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po 1-2 minutách vaření vodu slijeme, zalijeme znovu 1,5 litrem čisté vody, přidáme všechnu zeleninu, opečené cibule, sůl, mletý a celý barevný pepř, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, zázvor, dolijeme 0,5 litru červeného vína a přivedeme k varu. Pak hned snížíme teplotu a polévku necháme jen mírně 1,5 hodiny probublávat. Podle potřeby dochutíme solí a přecedíme.
  • 9
    Čistý zvěřinový bujon můžeme podávat i s pokrájeným uvařeným masem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.