Pikantule
60 min.

Ingredience
- 4kusyKuřecí prsa
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceOmáčka sójová
- 0,25lžícePolévkové koření Maggi
- 0,25lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 150gramůSýr balkánský
- 80mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 800gramůBrambory
- 1lžičkaGrilovací koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
24 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C.
- 2Brambory dobře omyjeme, se slupkou je nakrájíme na klínky. Vložíme na plech, zakapeme olejem, posypeme kmínem a v předehřáté troubě pečeme dozlatova.
- 3V mezičase na pánvi orestujeme kuřecí prsa, která jsme nakrájeli na kostky, zakapeme sojovou omáčkou a Maggi, přimícháme chilli a grilovacím koření. Na závěr zaprášíme paprikou a velmi krátce zarestujeme.
- 4Upečené brambory a maso rozdělíme na hluboké talíře, na něj rozdrobíme balkánský sýr, přelijeme šlehačkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.