Pilaf s úhořem
50 min.
Ingredience
- 500gramůRýže loupaná
 - 1lžičkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 2lžícePetržel - nať
 - 1lžíceOlej rostlinný
 - 1litrVoda pitná
 - 1,2kilogramyÚhoř říční
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1012 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
48 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
4 g
Vápník
218 mg
Postup přípravy
- 1Úhoře stáhneme z kůže, vykucháme a nakrájíme na kousky. Hlavu a ocas odstraníme. Rýži spaříme a chvíli podusíme.
 - 2Zapékací mísu vymažeme olejem, urovnáme do ní kousky úhoře, mezi ně nasypeme rýži a vše osolíme a zalijeme vodou (nebo vývarem). Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
 - 3Před koncem pečení pilaf opepříme a posypeme nasekanou petrželkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.