Piperada
50 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
 - 500gramůRajčata
 - 2kusyPaprikové lusky čerstvé
 - 150gramůŠunka dušená
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 50gramůSádlo škvařené
 - 1kusPetržel - nať
 - 1kusŽemle tuková
 - 0,5lžičkaSůl
 - 0,5šálekMléko polotučné
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Střídku žemle zvlhčíme mlékem a vymačkáme.
 - 2Na pánvi osmažíme šunku a necháme ji na teplém místě. Na téže pánvi rozpustíme na mírném ohni sádlo, přidáme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a očištěné papriky nakrájené na nudličky. Osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
 - 3Ušlehaná vejce smícháme s vymačkanou žemlí a přidáme k zelenině. Zamícháme a necháme dopéci. Přendáme na nahřátou mísu, obložíme opečenou šunkou a podáváme ozdobené snítkou petrželky.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.