Piškotová dobrůtka
50 min.
Ingredience
- 2hrnkyMouka polohrubá
 - 1kusKypřicí prášek do pečiva
 - 500gramůRybíz černý
 - 300gramůZakysaná smetana
 - 4lžíceVoda pitná
 - 1kusCukr skořicový
 - 1kusPudinkový prášek - vanilkový
 - 1hrnekCukr krupice
 - 5lžicOlej stolní
 - 4kusyVejce slepičí
 - 600mililitrůMléko polotučné
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1032 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
33 g
Sacharidy
165 g
Vláknina
3 g
Cukr
68 g
Postup přípravy
- 1Cukr se žloutky a vodou šleháme, přidáme olej, mouku, prášek do pečiva a mléko, aby vznikla hustá kaše.
 - 2Vmícháme sníh z bílků.
 - 3Dle návodu uvaříme pudink.
 - 4Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, potřeme pudinkem a posypeme rybízem.
 - 5Pečeme při 180 stupních 30 minut.
 - 6Horký koláč potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.