Piškotová roláda Jizerka
35 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 6lžicCukr krupice
- 6lžicMouka bezlepková Jizerka
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceCukr moučkový
- 200gramůDžem rybízový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
50 g
Cukr
23 g
Vápník
37 mg
Postup přípravy
- 1Šest bílků vyšleháme na sníh, do kterého postupně za stálého šlehání přidáme 6 lžic cukru krupice. Takto nám sníh zůstane tuhý. Do sněhu postupně zašleháme i 6 žloutků a nakonec vmícháme 6 lžic bezlepkové mouky Jizerka. Nakonec přimícháme lžíci oleje.
- 2Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, rozetřeme ho a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 10 minut dozlatova. Po upečení těsto i s pečicím papírem otočíme na vál, na který jsme si dali čistou utěrku. Papír opatrně odstraníme a těsto stočíme i s utěrkou do rolády. Necháme ho tak 2-3 minuty, poté ho rozložíme a necháme vychladnout. Natřeme ho pikantním džemem z černého rybízu a stočíme do rolády. Posypeme ji moučkovým cukrem, nakrájíme na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.