Piškotový dezert s maracujou a šlehačkou
25 min.
Ingredience
- 90gramůKokos strouhaný
- 2kusyPomeranče
- 2kusyMaracuja
- 380mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusPiškotový korpus vaječný
- 250gramůJahody zahradní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
814 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
44 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
14 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Piškotový korpus nakrájíme na 8 stejných dílků a síle cca 1 cm. Smetanu ušleháme ve šlehačku. Pomerančovou šťávu smícháme s dření z maracuji. Jahody omyjeme a pokrájíme na plátky.
- 2Kokos nasucho opečeme na rozpálené pánvi do zezlátnutí, poté opatrně vmícháme do šlehačky. Polovinu piškotů rozdělíme na talíře, potřeme směsí maracuji a pomerančové šťávy, trochou šlehačky, přiklopíme dalším plátkem piškotu a postup opakujeme. Navrch ozdobíme plátky jahod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.