Piškotový věnec s citronovou polevu a višněmi
75 min.
Ingredience
- 140gramůCukr moučkový
 - 10gramůVaječný žloutek slepičí
 - 1špetkaCitronová kůra
 - 1špetkaVanilka mletá
 - 6kusůVaječný bílek slepičí
 - 10gramůMouka pšeničná hrubá
 - 50gramůRozinky tmavé
 - 50gramůMandle
 - 20gramůMáslo čerstvé
 - 150gramůDžem rybízový
 - 100gramůKompot višňový
 
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
 - 10gramůMouka pšeničná hrubá
 
 - Poleva
- 250gramůCukr kostkový
 - 1kusCitrony
 - 0,25litrVoda pitná
 - 0,5lžičkaSirup bezinkový
 
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme cukr se žloutky, vanilkou a strouhanu citronovou kůrou a třeme cca 25 minut. Zlehka přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku, rozpuštěné, prochladlé máslo, očištěné rozinky a nasekané mandle.
 - 2Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané věncové formy a v rozehřáté troubě upečeme dozlatova. Hotový věnec necháme vychladnout, vyklopíme, potřeme džemem a přelijeme citronovou polevou. Dozdobíme zavařenými višněmi a necháme ztuhnout.
 - 3Na polevu zalijeme kostkový cukr vodou a sirupem a svaříme. Vlijeme do studené mísy a mícháme, dokud směs nezbělá. Přilijeme šťávu vymačkanou z citronu, promícháme a ihned polevu nalijeme na dort a uhladíme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.