Pivní bábovka

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
716 mg
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200C. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  • 2
    Vejce s cukrem a vanilkou ušleháme do pěny a přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  • 3
    Pivo rozehřejeme, když začne pěnit přidáme spolu s rozpuštěným máslem do těsta. Poté vmícháme třešně namočené v rumu a obalené v trošce mouky. Těsto vlijeme do formy a pečeme asi 30minut. Po vyjmutí z trouby necháme chvíli stát a vyklopíme.
  • 4
    Z piva a moučkového cukru utřeme polevu a přelijeme jí hotovou bábovku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.