Pivní bábovka
50 min.
Ingredience
- 2hrnkyCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 200gramůTřešně sušené
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 1hrnekCukr moučkový
- 2hrnkyMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
716 mg
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200C. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou.
- 2Vejce s cukrem a vanilkou ušleháme do pěny a přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- 3Pivo rozehřejeme, když začne pěnit přidáme spolu s rozpuštěným máslem do těsta. Poté vmícháme třešně namočené v rumu a obalené v trošce mouky. Těsto vlijeme do formy a pečeme asi 30minut. Po vyjmutí z trouby necháme chvíli stát a vyklopíme.
- 4Z piva a moučkového cukru utřeme polevu a přelijeme jí hotovou bábovku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.