Pivní polévka Ládi Hrušky
20 min.
Ingredience
- 100gramůSyreček
- 2kusyBrambory
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 300mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 300mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůMléko polotučné
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
5 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli, jednu bramboru a tvarůžky nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli smažíme v hrnci na másle asi 5 minut až zesklovatí a poté přidáme tvarůžky, které necháme úplně rozpustit.
- 2Podlijeme vodou a pivem a přivedeme k varu. Do vroucí polévky nastrouháme na jemném struhadle jednu bramboru a přisypeme druhou bramboru nakrájenou na kostičky. Vaříme asi 8 - 10 minut až brambory změknou.
- 3Nakonec přilijeme mléko a těsně před vypnutím ochutíme prolisovaným česnekem, sekanými bylinkami a podle vlastní chuti osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.